Havuç Tarlası

Aracın Adı : Havuç Tarlası

Kullanılabileceği Ünite(ler): Oyun saati, hayvanlar ünitesi, ilkbahar mevsimi, büyük kas becerileri.

Aracın Tanıtımı : Araç üç boyutludur. Köpüklü karton üzerine çimen resimli kumaş yapıştırılır. Daha sonra 5-6 adet havuç yapılır (tahta çubukların üzerine renkli fon kartonundan havuçlar yapıştırılır, tahta çubuklar tarlaya batması içindir). Tarlanın üzerinde renkli renkli çiçekler de vardır. Ayrıca bir adet de tavşan maskesi vardır.

Aracın Kullanımı: Araç küçük kas çalışmalarında ya da oyun saatinde kullanılabilir. Burada amaç, çocukların zıplaya zıplaya tarlanın yanına giderek havuçları tarladan toplamasıdır. Ayrıca çocuklar tavşan maskesini yüzlerine takarak oyunu daha eğlenceli hale getirirler. Çocuklar başlangıç noktasından sayarak başlayarak, zıplayarak tarlaya gelirler ve havuçları tarladan toplarlar. Ve ellerine alarak zıplayarak yerlerine geri dönerler. Oyun her çocuğa ayrı ayrı oynatılır.

Aracın Özel Eğitim Açısından Yararı: Bu araç sayesinde öğrenciler oyun saatini değerlendirrken, bazı büyük kas becerilerini de yerine getirilebilirler.


Aracın Şekli:

Yorumlar

Adsız dedi ki…
çok güzel bir oyun çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkgüzel bir oyun çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookbeyendim çok ama çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkgüzel bir oyun by by
çok teşekkür ederim efendim, beni çok memnun ettiniz...

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİŞLERİNİ FIRÇALAMA BECERİSİ ÖĞRETİM PLANI

"sarı" renk kavramı

VÜCUDUMDA NELER VAR? ünitesi ünite analizi